Tervetuloa Lahden Metodistikirkkoon, Bibliodraama-iltapäiviin.
Ne toteutetaan lauantaisin, kevään 2025 aikana:
La 25.1. klo 14-17
La 22.2. klo 14-17
La 19.4. klo 14-17
Tämä on yhtenäinen kokonaisuus. Lauantaina 22.3. klo 14:00 alkaen, on radiojumalanpalveluksen radiointi, johon on mahdollisuus osallistua.
Bibliodraamaohjaajana on pastori Susanna Jeremejeff.
Bibiliodraaman tekstinä on Matteus 6:9-13: Isä Meidän-rukous.
tammikuussa: Matteus 6:9-10
helmikuussa: Matteus 6:11-12
huhtikuussa: Matteus 6:13
Lisätietoja: pastori Elisa Brander 046-810 8158 tai Susanna Jeremejeff 045-2313 655 tai susanna.jeremejeff@metodistikirkko.net
-Toivotaan sitoutuvia ilmoittautumisia etukäteen 10. tammikuuta 2025 mennessä.
Mitä bibliodraama on?
MITÄ? Bibliodraama on ryhmässä tapahtuvaa raamatun tekstin luovaa ja toiminnallista tutkimista. Se tapahtuu koulutetun ohjaajan johdolla. Se on vuoropuhelua Raamatun tai muun pyhän tekstin, oman itsen ja ryhmän kanssa. Usein tekstistä löytyy kosketuskohtia osallistujan omaan elämään ja nykyhetken maailmaan. Bibliodraamassa ei valmisteta esitystä yleisölle, vaan eläydytään tekstiin tässä ja nyt.
KENELLE? Työskentelyyn voi osallistua kuka tahansa pyhistä kirjoituksista ja ihmiselämästä kiinnostunut. Mukana saa olla sillä tavalla kuin se on itselle luontevaa ja mahdollista. Bibliodraama sopii kaikenikäisille osallistujille ja kaikenkokoisille ryhmille. Etukäteistietoja tai –taitoja ei tarvita.
MITEN? Lähtökohtana on teksti, jota lähestytään eri tavoilla. Tekstiä luetaan, kuunnellaan ja siihen eläydytään. Keho ja aistit ovat tärkeitä työkaluja. Lisäksi voidaan käyttää esi. Värejä, muotoja, kuvia, esineitä, ääntä, liikkumista, ääntä, eleitä, kirjoittamista tai musiikkia. Jokaisella on oikeus omiin kokemuksiin ja tulkintoihin. Työskentelyssä myös keskustellaan yhdessä.
MIKSI? Bibliodraaman tarkoitus on lisätä tekstin ymmärtämistä. Yhdessä toimisessa löytyy myös usein merkittäviä uusia oivalluksia ja näkökulmia. Menetelmä mahdollistaa henkistä ja hengellistä kasvua ja se voi sisältää myös terapeuttisia aineksia.
MISSÄ ja MILLOIN? Asiayhteydestä ja toteuttajasta riippuen , bibliodraama voi olla lyhyt hartaushetki, yhden tai useamman tunnin kestävä työskentely, monia kertoja kokoontuva ryhmä tai useiden päivien mittainen työpaja. Menetelmää voi soveltaa työnohjauksessa tai uskontojen ja kulttuurien välisessä vuoropuhelussa.