Jälkiä

Aamut Napapiirillä ovat olleet jo pitkään pimeitä. Luntakin täällä on ollut jo lokakuusta. Kuluneen viikon aikana on ollut suojasää. Osa lumesta sulanut, teiden pinnat ovat peilijäässä.

Eilen alkoi jälleen pakastamaan ja illalla satoi lunta. Lähdin äsken viemään koiraa aamupisuille. Rikkomattoman lumipeitteen päällä näkyi pieniä tassunjälkiä. Naapurustossa pyörii kissa. Autokatosten takana näkyi jäniksen jälkiä. Joskus on ilmeisesti kettukin pyörinyt lähistöllä. Saimi-koiran ja omat jälkeni jäivät lumeen.

Saimi nuuskutteli ja ihmettelin sen intoa. Harvoin aamuisin Saimi noin innoissaan tien penkan hangessa tarpoi jälkien perässä. Ehkäpä tuoreita jäniksen jälkiä, ajattelin. Jatkoimme matkaa.

Pysähdyin seuraamaan koiraa hangessa ja katsahdin jalkoihini. Kavion jäljet. Ne olivat kyllä omituiset. Ei täällä hevosia yleensä liiku, mietiskelin, kunnes näin jäljen kokonaisuudessaan. Poro.

Ilmankos Saimi niin tohkeissaan haisteli.

Harvemmin poroihin täällä törmää, mutta olen muutamia nähnyt läheisellä vaaralla. Niitä kuitenkin on.

Hihittelin itsekseni ja muistutin itseäni, että asun poronhoitoalueella. Koskaan ei tiedä, mitä jännää vastaan tulee. Ehkäpä joku aamu näemme myös jälkien jättäjän.

Siunausta tulevaan viikkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *