Matleenan terveiset Etiopiasta 3 / 2018

Matleenan terveisiä  ETIOPIASTA

12 Maaliskuu 2018

Alkuvuosi on ollut kovin kiireinen ja tämä rukouskirjeen kirjoittaminen on auttamattomasti myöhässä. Pari viikkoa sitten sen jo melkein sain tehtyä ja sitten siihen sattui pari vatsaflunssaa ja homma jäi taas silleen. Tammi- helmikuussa tapahtui: Oli 6-8 luokkalaisten näytelmät, lukiolaisten Mock- harjoituskokeet, yläkoulun Beach-party sekä koulun maastojuoksukilpailut. Minäkin 5km lenkin vanhimpien oppilaiden kanssa juoksin. Juoksukilometrejä on joulun jälkeen minulle kertynyt reippaasti ja kilometrin pituinen koulun ympäri kiertävä lenkki alkaa olla vähän liiankin tuttu. Kampuksen ulkopuolella juokseminen on hankalaa. Ulkomaalaisena saan ihan kävellessäkin jatkuvaa huomiota, saati sitten jos juoksutamineissa tuonne pyyhältäisin.

Vielä pari viikkoa ja sitten onkin kevätloma, joka tulee tarpeeseen. Vaikka nautinkin suuresti siitä työstä mitä teen, tämä alku vuosi on taas ollut aika tiukka, päivät pitkiä ja lauantait ovat menneet pääasiassa suunnitteluhommissa. 10-12 luokkalaisilla opetusviikkoja ei ole enää jäljellä kuin kuusi ja sen jälkeen heillä alkaa koejakso, joka kestää kesäkuun alkuun. Rukoillaan erityisesti niiden valmistuvien puolesta jotka eivät vielä ole uskossa, että he tulisivat paikalle jossa tekevät ratkaisun ennen kun astuvat yliopistomaailmaan.

Kelien puolesta alkuvuosi on sitä lämpimintä aikaa. Päivälämpötila kohoaa usein 25 tienoille ja sisälläkin pärjää teepaidassa. Viimeiset pari viikkoa on ollut taas sateisempaa. Niin sanottu lyhyt sadekausi, mikä tuli ajallaan tänä vuonna. Viime vuonna se oli oudosti vasta loppukeväästä ja oikeastaan jatkui suoraan varsinaiseen sadekauteen. Maanviljelijöille sade tähän aikaan vuodesta on korvaamattoman tärkeä. Nyt aurinkoa on odotettavissa vielä jonnekin toukokuulle saakka.

 Tulipalo

Samana maanantaipäivänä, kun yläkoulun näytelmien esitykset olivat oli meidän 5-luokan luokassa tulipalo. Palo alkoi katon välistä ja oli saanut alkunsa sähköjohdoista. Onneksi kaikki oppilaat saatiin ajoissa turvaan ja palo nopeasti hallintaa. Palokuntakin saapui paikalle etiopialaisittain erittäin nopeasti ja palo saatiin sammutettua ennen kun se levisi ympäröiviin luokkiin rakennuksiin. Minun musiikinluokkani on samassa rakennuksessa 5-luokan kanssa ja pelkäsin että luokka ja soittimet kärsivät sammutuksesta johtuvista vesivahingoista, mutta onneksi niiltä säästyttiin. 5-luokka on korjaustöiden ajan evakossa ala-asteen musiikinluokassa ja nyt kuukauden jälkeen ollaan taas takaisin arjessa. Rukoillaan erityisesti 5-luokan oppilaiden puolesta. Heille tulipalo oli traumaattinen kokemus ja on vaikuttanut suuresti heidän arkeensa ja rutineihinsa. Nyt luokan korjaustyöt on aloitettu ja toivottavasti luokka saadaan taas opetuskuntoon parissa kuukaudessa.

Etiopia ja hätätila

Levottomuudet ja mielenosoitukset ovat jatkuneet koko syksyn ajan, jonka seurauksena maan pääministeri päätti erota tehtävistään. Samalla maahan julistettiin taas hätätila, jotta tilanne saadaan rauhoitettua. Meidän arjessamme hätätila ja mellakointi tuntuu hyvin vähän. Täällä kampuksella olemme hyvin turvassa ja lähinnä meidän kohdalla se tarkoittaa matkustusrajoituksia ja entistäkin huonommin toimivaa nettiyhteyttä. Ei ole syytä huolestua sillä me olemme täällä turvssa ja kaikenlainen tiedotus toimii koululle erinomaisesti. Jotkut oppilaistamme ja paikallisista työntekijöistämme asuvat Addiksen laitakaupungilla ja näissä kaupunginosissa on ollut mellakointia ja levottomuuksia. Jotkut työntekijöistä eivät voi saapua töihin koska tiet kaupunkiin on blokattu. Armeija näkyy katukuvassa paljon, mutta kaupungissa liikkuminen tuntuu silti turvalliselta. Rukoillaan rauhaa tälle maalle ja viisautta valtaa pitäville tehdä päätöksiä jotka edistävät oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta tässä maassa.

Rukousaiheita:

Opettajia ensi vuodelle:

Opettajien löytäminen lähtevien tilalle on joka vuotinen uskon koetus lähetyskouluissa. Tänä vuonna kipeimmin tarvitsisimme englannin opettajia ja ranskan opettajaa. Haussa on muun muassa myös musiikin, liikunnan, luonnontieteiden opettajia. Minun työtäni helpottaisi todella paljon jos saisimme toisen musiikin opettajan.

 10 luokan musiikin oppilaiden äänitykset

Kymppiluokan oppilaani äänittävät IGCSE kurssin pakollisia äänityksiä kevätloman jälkeisillä viikoilla. Soitto/ laulunäytteillä on iso painoarvo lopullisessa arvosanassa ja oppilaat jännittävät niitä jo nyt. Minua lähinnä jännittää niiden arvostelu ja se että osaan tehdä sen Cambridgen vaatimusten mukaisesti. Rukoilkaa myös että varsinkin laulajat pysyvät terveinä ja pystyvät näyttämään osaamisensa laulunäytteissä.

Kiitosaiheita

  • 6-8 -luokkien näytelmät sujuivat hyvin ja uudet ryhmät ovat jo lähteneet vauhdikkaasti käyntiin. Seuraavien näytelmien harjoittelu alkaa jo muutaman viikon kuluttua.
  • Uusi koulunjohtaja perheineen saapui tammikuussa. Kevään kuluessa Kent tutustuu koulun toimintaan ja käy kielikoulua ja aloittaa tehtävässä varsinaisesti vasta loppu keväästä.

Kiitos rukouksistanne ja tuestanne,          

siunaten.         Matleena

Email: matleena@fbmission.org

Osoite: Bingham Academy, Box 4937,

Addis Ababa, ETHIOPIA.

Tilinumero: FI61 2119 2100 0331 58

    Kuva on beach- partysta. 8 luokan pojat yrittävät saada  vesiletkun väännettyä pois minulta, siinä onnistumatta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *